Familly

produkowane do roku 1995, bazujÄ…ce na Isuzu Trooper

Moderator: Moderatorzy

Re: Familly

Postprzez chmiel 28 mar 2008, o 21:33

Zrozumiałem sorry .Ze sprzęgiełkami nie powinieneś mić kłopotu ja odwiedziłem dobrego mechanika4na 4 i wymienił mi sprzęgiełka na mechaniczne od isuzu tropera trwało to chwilę.

rozumiem
chmiel
Rusza z kopyta

Model: Musso Sports
Rok produkcji: 2005
Pojemność silnika: 2900

Postprzez TYTAN001 28 mar 2008, o 22:30

OK. dzięki Chmielu .To teraz pytanie za 100 p. od czego dopasuję tuleje gumowo-metalowe od górnego wahacza przednich kół :?
TYTAN001
PoczÄ…tkujÄ…cy

Model: Korando

Postprzez donacja 7 cze 2008, o 20:00

TYTAN001 napisał(a):OK. dzięki Chmielu .To teraz pytanie za 100 p. od czego dopasuję tuleje gumowo-metalowe od górnego wahacza przednich kół :?

Mam taki sam problem. Mam nadzieje, ze już wiesz i coś podpowiesz.....
donacja
PoczÄ…tkujÄ…cy

Rok produkcji: 1994
Pojemność silnika: 2238

Postprzez trotyl1 26 lip 2008, o 00:19

Moi drodzy , silnik 2,2d w family jest to silnik konstruowany przez isuzu i daewoo industrials(te od maszyn).
Remontowałem ten silnik jak i całe swoje auto od podstaw.
Niemalże bliźniaczy silnik jest w isuzu trooperze 2.2d typ c223. Obudowa filtra powietrza jest już inna. Ja u siebie wcisnałem okragły filtr bodajże od peugeota/citroena berlingo. Natomiast pierścienie tłoki , panewki kpl.sprzęgło , elementy przedniego zawieszenia mam wymienione od Troopera 2,2d. Róznica jest w napędzie rozrzadu. "Nasz" jest lepszy od isuzu bo jest na kołach zębatych(niezniszczalny), a nie na łańcuchu.
W kazdym razie z częściami nie mam NAJMNIEJSZEGO problemu. Zresztą nawet skrzynia biegów to wyrób isuzu -Patrz logo na odlewie. Tylny most tez załozyłem od troopera bo udało mi się znaleźć z blokadą mech. róznicowego. Jedyna różnica to trooper ma mniejszy rozstaw kół o ok 30mm. Przełożenia oczywiscie te same.
Silnik 2,5D to juz licenca peugeota po modyfikacjach.
Zresztą family to wdzięczny materiał na modyfikacje, przeróbki i jest ok. jeśli chodzi o wytrzymałosć.
Tuleje metalowo gumowe też mam od troopera z tym ze coś tam musiałem nieco podszlifować, dawno to zmieniałem.
trotyl1
PoczÄ…tkujÄ…cy

Model: Musso
Rok produkcji: 2000
Pojemność silnika: 3200
Skrzynia biegów: Ręczna

Postprzez donacja 21 sie 2008, o 22:17

Używam swojego Familly do ciągnięcia koniowozu. Nie mam żadnych problemów, ale coraz częściej słyszę, że ten samochód się do tego nie nadaje, bo ma za słaby silnik. Co o tym sądzicie?
donacja
PoczÄ…tkujÄ…cy

Rok produkcji: 1994
Pojemność silnika: 2238

Postprzez trotyl1 25 lis 2009, o 18:56

A propo's tulei wachacza. Zakładałem raz tuleje od troopera, miałem z tym troszkę rzeźby.Tzn. są nieco za krótkie i musiałem dawać podkładki.(broń Boże nie ściagać śrubami,aby nagiąć wachacz.(geom. i potem pęknie). Ale tuleje były miernj jakości. Po trzech rajdach na południe EU już miałem wybite.
Po latach kupiłem plibusze na Allegro (jakaś firma z Krakowa) takie, aby średnica tulei metalowej się zgadzała,następnie wytoczyłem tuleje zewn.(tak,aby potem wcisnąć polibusze)tuleje które wspawałem w otwory wachaczu,I jest od dwóch lat gitara. Nie pływa nie lata i trzyma się kupy.

Pozdrawiam
trotyl1
PoczÄ…tkujÄ…cy

Rok produkcji: 2000
Pojemność silnika: 3200

Postprzez mpn120 25 lis 2009, o 20:00

Niektórzy mówią że Musso do OFF ROADU się nie nadaje a zobaczcie sprzęt Witka i jeździ w EXTREMIE :D
mpn120
Mały Koreańczyk

Rok produkcji: 1996
Pojemność silnika: 2900

Poprzednia strona

Powrót do Korando Family

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość